Kalavoileipäkakku
Riittää n. 20:lle
18 viipaletta isoja paahtoleipiä
3 dl kala- tai kasvislientä
Täyte 1:
300 g lämminsavulohta
150 g creme fraichea
1/2 punainen paprika pienina kuutioina
mustapippuria rouheena
Täyte 2:
100 g ruohosipulituorejuustoa
75 g creme fraichea
1/4 punttia tilliä silppuna
mustapippuria rouheena
Koristeluun:
200 g savukalatuorejuustoa
120 g smetanaa
n. 70 g graavilohta
pätkä kurkkua pieninä kuutioina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
Poista leivistä kuoret. Leikkaa 6 leipää kahtia (sinulle jää kaikkiaan 24 leipäviipaletta, joista osa pienempiä).
Sekoita ruodoton lämminsavulohi, creme fraiche, paprika ja mustapippuri (pari kierrosta myllystä/n.1 tl valmista rouhetta) tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita toinen tahna ruohosipulituorejuustosta, creme fraichesta, tillistä ja mustapippurista.
Asettele iso pala alumiinifoliota ja leivinpaperia päällekkäin. Palojen tulisi olla sen verran suuret, että ne voi kääriä voileipäkakun ympärille.
Laita leivinpaperin päälle kolme kokonaista leipäviipaletta ja kolme puolikasta suorakulmion muotoon. Asettele leivät limittäin niin ettei puolikkaat ole suoraan vierekkäin.
Kostuta leivät (n.1-2 ruokalusikallista/kokonainen viipale). Levitä kalatäytettä (täyte 1). Nosta päälle toinen leipäkerros (3 kokonaista, 3 puolikasta), tarkista ettei puolikkaat leipapalat olisi päällekkäin.
Kostuta leivät ja levitä ruohosipulitäyte (täyte 2). Lisää leivät, kostuta ja levitä kalatäytettä. Lisää loput leivät ja kostuta.
Kääri leivinpaperi ja alumiinifolio kakun ympärille. Laita jääkaappiin vetäytymään yöksi.
Avattuasi paketin voit "kipata" sen tarjoiluvadille. Siisti reunoja tarvittaessa.
Sekoita koristeeksi tuleva savukalatuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristele graavikalalla, kurkku- ja paprikakuutioilla.
Alkuperäinen ohje Hellapoliisilta täältä
Lihavoileipäkakku
Riittää n. 20:lle
18 viipaletta isoja paahtoleipiä
maitoa kostutukseen
Täyte 1:
150 g ylikypsää palvikinkkua (tai esim. kalkkunaa)
200 g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
1/2 dl kermaviiliä
Täyte 2:
1-2 keitettyä kananmunaa
75 g creme fraichea
1/2 dl kurkkusalaattia
Koristeluun:
200 g ruohosipulituorejuustoa
palvikinkku(-tai kalkkuna)leikkelettä
pätkä kurkkua pieninä kuutioina
kirsikkatomaatteja
Poista leivistä kuoret. Leikkaa 6 leipää kahtia (sinulle jää kaikkiaan 24 leipäviipaletta, joista osa pienempiä).
Sekoita kuutioitu palvikinkku, aurinkokuivattutomaattituorejuusto ja kermaviili tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita toinen tahna keitetyistä, kuutioiduista kananmunista, creme fraichesta ja kurkkusalaatista.
Asettele iso pala alumiinifoliota ja leivinpaperia päällekkäin. Palojen tulisi olla sen verran suuret, että ne voi kääriä voileipäkakun ympärille.
Laita leivinpaperin päälle kolme kokonaista leipäviipaletta ja kolme puolikasta suorakulmion muotoon. Asettele leivät limittäin niin ettei puolikkaat ole suoraan vierekkäin.
Kostuta leivät (n.1-2 ruokalusikallista/kokonainen viipale). Levitä lihatäytettä (täyte 1). Nosta päälle toinen leipäkerros (3 kokonaista, 3 puolikasta), tarkista ettei puolikkaat leipapalat olisi päällekkäin.
Kostuta leivät ja levitä kananmunatäyte (täyte 2). Lisää leivät, kostuta ja levitä lihatäytettä. Lisää loput leivät ja kostuta.
Kääri leivinpaperi ja alumiinifolio kakun ympärille. Laita jääkaappiin vetäytymään yöksi.
Avattuasi paketin voit "kipata" sen tarjoiluvadille. Siisti reunoja tarvittaessa.
Levitä ruohosipulituorejuusto voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristele leikkeleillä, kurkkukuutioilla ja puolikkailla kirsikkatomaateilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.