Löysin kirppikseltä pöytäliinan, josta heti ajattelin tekeväni itselleni mekon.
 

Tähän mekkoon tuli jopa muotoja, eli pari sisäänottoa piti tehdä etu- ja takapuolelle, jotta mekko istuisi paremmin. Valmista kaavaa en tässäkään käyttänyt, vaan mallin otin aiemmin tehdystä mekosta ja mitat tarkistin tehdessä (koska aiemmin tehty trikoomekkohan joustaa, mutta tämä on 100% puuvillaa eikä joustoa ole ollenkaan). Kangasta jäi vielä käyttämättä, joten täytyy miettiä tulisiko lopusta hame vai mitä siitä keksisi. Suht pihinä voinkin siis sanoa, ettei ollenkaan huonosti jos 4 eurolla saa tehtyä mekon ja hameen! :)



Pari mekkokangasta hankin vähän aika sitten ja eilen leikkasin kankaat, odottavat enää ompelua.

Ja koska tälläinen mekkohullu sai ihaniksi lapsikseen "vain" poikia niin pakko oli hankkia Tyykipuodin alesta tyttöjen mekkoihin sopivia kankaita. Sillä muutamia mekkoja aion ehdottomasti tehdä kaksostytöille. :) Lähes valmiina on myös poikien parit uudet pipot ja ompelua odottaa monenmoiset ihanat kankaat! Aika tosin on rajallista.

Ja on hyvä, että kankaita odottaa sillä tulevan kuukauden suunnitelmiin kuuluu se, että vietän "en osta mitään"-kuukautta. Liian paljon on keväällä shoppailtu ja nyt täytyy pitää taukoa.
Yksi itselleni tärkeä projekti odottaa tekijäänsä. Se on mekko, jonka haluaisin tehdä ystäväni häihin kesäkuun puoleen väliin. Toivottakaa onnea, että se ehtii valmistua (ja on kaunis!!) :)

Ja tänä kesänähän ei pueta päälle muuta kuin mekkoja! ;)