Tehtiin viikonloppuna tonnikalapiirakkaa niistä tarpeista, joita kaapista löytyi.

Pohja:
100g rasvaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte:
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 prk tonnikalaa (paloina öljyssä)
1 prk herkkusieniä
1 sipuli
8 kirsikkatomaattia
1-2 dl juustoraastetta (voimakasmakuinen juusto tuo lisämakua piirakkaan)

Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää vesi ja pyöräytä kädellä tasaiseksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Silppua sipuli, puolita kirsikkatomaatit, kaada öljy pois tonnikalasta ja liemi herkkusienistä. Sekoita kaikki aineet keskenään, voit jättää osan juustoraasteesta piirakan pinnalle.
Levitä pohja vuokaan ja täyte sen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta halutessasi. Paista kiertoilmalla 175 asteessa n. 30min, nosta lämpötila 200 asteeseen 10 minuutiksi niin saat kauniin ruskean pinnan. Ilman kiertoilmaa paista n. 40 min 200 asteessa.