Tämän juustokakun tein 24 cm:n irtopohjavuokaan. Mahtuu myös pienempään, mutta kakusta tulee silloin tosi korkea.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
50 g juoksevaa margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
1/2 dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa (soseuta viipalepurkki n. 250g/400g)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua tai pari rkl valmista sitruunatiivistettä
4 dl kuohukermaa

Päällinen:
2-3 prk mangososetta (esim. Piltti)
4 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon juokseva margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita soseutettu mango, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Kuumenna mangotölkin lientä mikrossa lähes kiehuvaksi. Puristele liivatteista vettä pois ja sulata ne mangotölkin liemeen. Lisää liivateliemi soseutettuun juustomangoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos.
Kaada seos irtopohjavuokaan. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ennen päälisen tekoa.

Liota päällisen liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna 1 purkki mangososetta kuumaksi mikrossa. Puristele liivatteista vedet pois ja sulata ne kuumaan mangososeeseen. Lisää loput mangososeet liivateseokseen ja levitä seos juustokakun päälle varovasti (kaada varoen jottei kakun pinta hajoa ja päällinen valu kakun sisään). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Tämän kakun koristelin pensasmustikoilla.