Pohja:
150g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
2 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta
4,5 dl maitoa
100 g valkosuklaata
250-300 g raparperia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikinä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakastikepussit maidon sekaan vispilällä tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään n. 10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja lisää se vaniljakastikkeen joukkoon.
Kuori tarvittaessa raparperin uloin kerros pois. Leikkaa raparperi n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Laita vuoan päälle folio, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.
Voit koristella piirakan halutessasi jauhetulla kanelilla tai tomusokerilla.
Nams! Oli hyvää. Tosin laitoin raparperit ennen vaniljakastiketta, näytti uunista tullessaan ihan suolaiselta piirakalta. Näyttää varmaan paremmalta kun laittaa raparperit "pinnalle". Kyllä ne osittain uppoaa kastikkeen sekaan.
Samaa reseptiä voi käyttää myös omenapiirakkaan, käyttäen vähän kirpeitä omenoita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.